Doorgaan naar hoofdcontent

Gezond en lekker: Pompoencake (vegan)

Ik heb een heel grote pompoen gekregen van L. afgelopen week, leuk! Ik had nog nooit pompoen gegeten, dus dat was leuk om mee te experimenteren.

Ik heb drie dagen lang er een groente- en fruitsapje mee gemaakt met mijn juicer, ideaal want daar kun je het gewoon rauw ingooien. Nog een appel, citroen, wortel/ bleekselderij/boerenkool en klaar is je supergezonde sapje!

Ook heb ik één dag burrito's gemaakt en gevuld met kip, pompoen, champignons en kidneybonen (ook vriendlief, een redelijk kieskeurige eter vond dit goed smaken, voor hem was het ook de eerste keer dat ie pompoen at).

En vandaag  ga ik er een pompoencake mee maken, naar een recept van De Groene Meisjes. Ik heb het iets aangepast naar de ingrediënten die ik nog in huis had, het ruikt al heerlijk in huis nu!

Ingrediënten:
  • 1 cup gekookte pompoenblokjes (of een halve flespompoen, in blokjes, 10 minuten gekookt)
  • 1 3/4 cup speltbloem
  • 1/2 cup kokossuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanillepoeder (of vers uit een vanilleboon of extract)
  • 1/3 cup sojamelk (of amandelmelk)
  • 1/3 cup gesmolten kokosolie
Bereiding:

– Verwarm je oven op 180 graden –

1. Meng in 1 kom alle droge ingrediënten. (speltbloem, bakpoeder, baking soda, kokossuiker, speculaaskruiden)
2. Meng in een andere kom de sojamelk, de gesmolten kokosolie en de vanille.
3. Voeg nu de vochtige ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer voorzichtig door met een garde.
4. Maak pompoenpuree door de gekookte pompoenblokjes in de blender of met een staafmixer te pureren. Voeg toe aan het beslag en schep het luchtig door.
5. Doe het beslag in een cakevorm (ik deed er bakpapier onder, dan hoef je de vorm ook niet meer in te vetten) en schuif voor 45 minuten in de oven.

Tip: Ook erg lekker met walnoten erdoor.

Reacties

Populaire posts van deze blog

DIY: Bloempotten opknappen door te schilderen

Groen in huis, ik hou er van. Mijn collectie wordt steeds groter, met ook steeds grotere planten. Grote planten vragen om grote potten en daar ga ik graag naar op zoek bij de plaatselijke kringloopwinkels. Dat scheelt in aanschaf (meestal) en het scheelt het aanboren van nieuwe grondstoffen, wat beter is voor onze planeet, nietwaar?

Traktatie: Spectaculaire stroopwafels

Kom je ook wel eens iets tegen in een winkel waarvan je denkt: " Hee, dat kan ik zelf toch ook wel maken?" Dat was bij mij het geval toen ik de rijkelijk versierde stroopwafels tegenkwam in de supermarkt. Wat een leuk idee, een stroopwafel dopen in chocolade en dan dippen in discodip. Dat is toch wel een heel lekkere traktatie, nietwaar?

DIY: Matrasje + kussen voor Wobbel

De Wobbel, wie kent hem niet? Ik ben fan sinds de start, een tof product en heel toffe mensen die dit op de markt gebracht hebben, dat weet ik omdat ik ze namelijk ook ontmoet heb enkele jaren geleden. Zie mijn review van 5 jaar geleden!   (ik wist nog niets van videobewerking, sorry 😬) We hebben de original én de XL, vooral de XL is populair hier in huis. Niet alleen de kinderen, maar ook vriendlief en ik staan er regelmatig op, telefoneren gaat net wat fijner al wiegend op de wobbel, haha.