Doorgaan naar hoofdcontent

Feesttaart: Carrotcake met chocoladekruidnoten voor Sinterklaasavond

Op de blog van hema.nl kwam ik dit geweldige recept tegen voor een prachtige feesttaart. Niet suikervrij, maar af en toe moet je ook gewoon genieten. Als je het bij 1 puntje houdt moet dat toch kunnen voor een keer?
Laat jezelf niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst. Het ziet er beslist lastiger uit dan het is. Het is alleen een kwestie van veel verschillende ingrediënten mixen.
Voor de carrot cake:
  • 1 kleine winterwortel (200 gram)
  • 150 gram boter of margarine
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • Zout (snufje)

Voor de topping:
  • 50 gram boter of margarine
  • 100 gram verse roomkaas
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 kleine chocoladeletter
  • 1 zakje cappuccino kruidnoten

1. Alvorens je aan de slag gaat, zet je eerst de oven aan op 175 graden celsius. 2. Hierna is het tijd om de winterwortel te raspen totdat er alleen nog maar fijne deeltjes wortels over zijn. 3. Mik de geraspte wortel, fijne kristalsuiker en de 2 middelgrote eieren in een beslagkom en mix ze samen totdat er een vloeibare substantie ontstaat. 4. Voeg hierna de boter, het zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel kaneel en een snufje zout toe en klop dit er een roomachtig (oranje!) beslag ontstaat. 5. Giet het beslag in een ingevet taartblik (18 cm) en bak deze 45 minuten in de oven.
Het maken van de topping is nóg makkelijker. Het enige wat je hoeft te doen is de boter, verse roomkaas, poeder- en vanillesuiker met elkaar te mengen tot een smeuïge substantie. Vind je het geheel tóch iets te vloeibaar? Je kan het altijd nog ‘opstijven’ met zelfrijzend bakmeel.

Wanneer de taart is afgekoeld kan je deze met behulp van een spatel besmeren met de topping van cream cheese. Laat dit even kort opstijven in de koelkast (denk: 15 minuten) en beleg dan de zijkant van de carrot cake met cappuccino kruidnoten. Of natuurlijk ieder ander soort kruidnoten die jij het lekkerst vindt. Om de taart af te maken heb ik een chocoladeletter bovenop de carrot cake gelegd. Ik zeg: Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht….

Reacties

Populaire posts van deze blog

DIY: Bloempotten opknappen door te schilderen

Groen in huis, ik hou er van. Mijn collectie wordt steeds groter, met ook steeds grotere planten. Grote planten vragen om grote potten en daar ga ik graag naar op zoek bij de plaatselijke kringloopwinkels. Dat scheelt in aanschaf (meestal) en het scheelt het aanboren van nieuwe grondstoffen, wat beter is voor onze planeet, nietwaar?

Traktatie: Spectaculaire stroopwafels

Kom je ook wel eens iets tegen in een winkel waarvan je denkt: " Hee, dat kan ik zelf toch ook wel maken?" Dat was bij mij het geval toen ik de rijkelijk versierde stroopwafels tegenkwam in de supermarkt. Wat een leuk idee, een stroopwafel dopen in chocolade en dan dippen in discodip. Dat is toch wel een heel lekkere traktatie, nietwaar?

DIY: Matrasje + kussen voor Wobbel

De Wobbel, wie kent hem niet? Ik ben fan sinds de start, een tof product en heel toffe mensen die dit op de markt gebracht hebben, dat weet ik omdat ik ze namelijk ook ontmoet heb enkele jaren geleden. Zie mijn review van 5 jaar geleden!   (ik wist nog niets van videobewerking, sorry 😬) We hebben de original én de XL, vooral de XL is populair hier in huis. Niet alleen de kinderen, maar ook vriendlief en ik staan er regelmatig op, telefoneren gaat net wat fijner al wiegend op de wobbel, haha.