Fantastisch simpele en frisse mango-kokos taart

 

Zondag vierden we de verjaardagen van vriendlief (36 jaar) en zoonlief (alweer 9 jaar!). Ik had me voorgenomen me ditmaal niet zo druk te maken en de lat wat minder hoog te leggen voor mijzelf door de taarten gewoon te kopen. Uhuh.

Maar dat kon natuurlijk echt niet, vegan taarten zijn hier in Zuidoost-Drenthe niet zo in een winkel te kopen en gewoon een slagroomtaart kopen knaagt te veel aan mijn geweten. Ja, ik kan het mezelf best lastig maken.

Afijn, hét moment om ook eens te gaan experimenteren (absoluut niet natuurlijk, beetje dom van me. Als iets je stressniveau wel verhoogt is dat wel het risico op falen, de dag voor het feest).
Desalniettemin ben ik aan het bakken geslagen en heb ik alle drie de taarten weten te maken in één zaterdagochtend. Viel achteraf toch allemaal behoorlijk mee. 😇Ik maakte de onovertroffen chocolade-ganachetaart (die is altijd een succes, volgende keer wel de 70% ipv de 85% gebruiken, is ie iets minder heftig qua smaak), de pompoentaart (de naam schrikt af helaas, net als worteltjestaart dat doet. Hij was zó lekker, ik heb er vandaag mee ontbeten 😏) en een experiment: de mango-kokostaart met custard. Die laatste viel érg in de smaak bij de visite, hij was precies zoet genoeg, niet té, en had de textuur van een vlaai. Met een korst erover.
Zelf bedacht en heel geslaagd, deze was de favoriet. Ik ben best trots op mijzelf.

Een taart om zeker vaker te maken, dit is het recept:

Ingrediënten:

Bereiding:

Bodem:
Verwarm de oven op 180 graden. Vet een taartblik in, ik gebruikte een springvorm van 26cm.
Gebruik 1 rol deeg als bodem, drapeer dit in de springvorm en zorg dat de randen overal even hoog zijn (ongeveer).

Vulling:
Meng de custard met de suiker, zout en 6 el. havermelk tot een egale massa. Verwarm de rest van de havermelk in een pannetje. Voeg het custardmengsel al roerend toe aan de warme melk, laat als het is opgelost nog even zachtjes koken (zo'n 3 minuten). Roer dan het kokosschaafsel erdoor.

Stort de custard op de taartbodem en verdeel het gelijkmatig. Verdeel dan de mangoblokjes over de custard, druk ze een beetje erin.

Bovenlaag:
Rol de tweede lap deeg uit en zet de springvorm erop. Snijd zo een cirkel ter grootte van de springvorm eruit en dek hiermee de taart af.
Vouw dan de rand er overheen om de bovenkant van de taart af te dichten. Steek nog even met een vork wat gaatjes in de bovenkant, zodat het vocht eruit kan.

Bak de taart in de oven, zo'n 45 tot 50 minuten. Laat hem goed afkoelen en bewaar 'm in de koelkast, hij is koud het lekkerst denk ik.

Tip:
  • Eventueel strooi je nog wat poedersuiker over de taart voor het serveren.
  • Voor een wat krokantere bodem bak je eerst de bodem zo'n 10 minuten in de oven.
Natuurlijk moest ik alle drie varianten proeven. Dat wilden er meer trouwens, heel leuk!

Reacties

Mmm... ze zien er echt fantastisch uit! Vooral in die chocolade-ganachetaart zou ik zo mijn tanden zetten....
Unknown zei…
Ik krijg er trek van
Anoniem zei…
Heel lekker recept, die ga ik een keer proberen.
Unknown zei…
Ik zag hem al voorbij komen op facebook. Ziet er erg goed uit
Patricia zei…
Oeh ziet er lekker uit zeg. Ben dol op chocola.
Glamview zei…
Deze ziet er heerlijk uit!
Unknown zei…
Leuk en lekker lijkt me
Oh hier heb ik op dit moment zoveel zin in! Dat ziet er gewoon te lekker uit