Hardloop-dag, maar geen zin? Dit helpt (voor mij).


Ik loop graag hard. Nou ja,over het algemeen dan. Er zijn ook dagen, vooral de laatste tijd, dat ik totaal geen zin heb en niet vooruit te branden ben.

Hardlopen is goed tegen de depressie en angststoornis. Het is goed tegen de extra kilo's die ik erbij heb gekregen door een combinatie van emotie-eten (jezelf volstoppen zodat je even niets voelt), vergrote eetlust door de medicatie (antidepressiva en antipsychotica) en flinke alcoholinname (ook weer om te verdoven, even niets voelen). Klinkt heftig zo, maar dit is nu mijn realiteit.
Ik probeer om de dag hard te lopen. Sinds kort doet vriendlief met me mee op aanraden van zijn therapeut en rennen we samen een rondje op zijn vrije dagen.

Maar wat nou als het je hardloop-dag is en je echt zo geen zin hebt?

Ga offroad rennen. Ga het bos in en leg een wandelroute rennend af.
Of ga naar een natuurgebied en ren een rondje om een meer.


Echt, het helpt. Ik ben zo bezig met het kijken waar ik mijn voeten neerzet dat ik geen tijd heb om te balen. Neem elke trap die je tegenkomt, pak elk heuveltje mee.


En kijk ook om je heen. Merk de verschillende vogelsoorten op in het meer, spot het koolmeesje in het bos. Groet de hondeneigenaren en wandelaars die je onderweg tegenkomt (ook die lopen graag in natuurgebieden) en steek de opgestoken duimen van voorbijgangers maar lekker in je zak! Glimlach naar iedereen en op den duur wordt het vanzelf een gemeende glimlach.


Maak ook even een selfie om vast te leggen hoe goed je bezig bent, zo met je ongekamde haar en lach vooral hardop om je lachrimpels (die krengen had je nog niet eerder gezien). Hallo halve wenkbrauwen.

Oh ja: Zet vooral muziek aan, lekker uptempo muziek zoals SLAM FM. Dat loopt prettiger dan Classic FM Chill Out, de zender die ik overdag thuis aan heb staan.
Tune-in is een ideale app om muziek te luisteren; je zoekt je favo radiostation op en gaan met die banaan.

De hoofdtelefoon heb ik geleend van mijn zoon; een bluetooth hoofdtelefoon die hij draagt als ie op z'n tablet speelt. Zodat de rest van het huis niet hoeft mee te genieten van soms best wel irritante liedjes in het Engels/Russisch/Chinees en de erg aanwezige spelmelodietjes. #lifesaver; ja echt.

Reacties

Unknown zei…
Wat een goede tips! Ik heb hier eerlijk gezegd nooit zin in, zo'n struggle altijd..
Knap van jouw meid! je bent echt goed bezig & jouw tips zijn zeker heel handig voor mij! :)
Mascha zei…
Voor mij is het bos best een stukkie helaas, maar het is een geweldige tip. Misschien maar snel eens doen. Gewoon omdat het kan. En omdat ik mn ritme van loprn weer moet oppakken