Snelle pinda-kokos koeken (no bake!)


Deze koeken met dadels, pindakaas en kokos hoef je niet te bakken, zijn superlekker, zoet en vullend, én in 5 minuutjes te maken!


Ingrediënten, voor zo'n 8 blokjes:

  • 12 medjoul dadels, ontpit 
  • 4 eetlepels kokosrasp
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 4 eetlepels havermout

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Meng tot het een mooi dik en plakkerig mengsel is. Het moet makkelijk door te roeren zijn, maar zeker niet te vloeibaar. Is het te vloeibaar, voeg dan extra havermout toe. Is het iets te dik, voeg dan wat extra kokosolie of pindakaas toe.


Schep het mengsel in een (bak)vorm en druk aan. Laat minimaal een uur in de koelkast staan, maar langer kan natuurlijk ook - dan wordt het nog steviger. Daarna kun je er blokje (of repen) van snijden.

Eet smakelijk!

Tips:

In plaats van pindakaas kun je natuurlijk ook notenpasta, amandelpasta of zonnebloempittenpasta gebruiken, het is maar net wat je maar in huis hebt.
Geen medjouldadels maar gewone dadels in huis? Neem er dan een paar extra en wel ze enkele minuten in kokend water. Zo worden ze zacht genoeg om het haver-pinda-kokosmengsel te binden.

Reacties