dinsdag 13 maart 2018

Lekkere vegan erwtensoep (easy met een verspakket)




Wat maak je met snertweer? Snert!
Ik vond bij Jumbo een groentepakket voor erwtensoep, ideaal die verse maaltijdpakketten. Alles zit er in afgepaste porties is, je hoeft er alleen nog maar wat verse ingrediënten aan toe te voegen.
Zo maak ik ook graag de lasagne en couscous van Albert Heijn bijvoorbeeld. Wel verse producten, maar het gemak van alles in 1 pakket. Mooi dat de Lidl ook meedoet met deze trend, steeds meer supermarkten bieden soortgelijke pakketten aan.

Ik verwisselde de runderbouillonblokjes voor groentebouillonblokjes en gebruikte gerookte tofu in plaats van spekjes en rookworst en heb nog wat extra ingrediënten toegevoegd zoals aardappel en gerookte paprikapoeder.
 Het is echt heel goed gelukt! Ik heb ermee geluncht en eet het ook als diner, het is heerlijk kruidig en verwarmend, precies zoals snert hoort te zijn.



Ingrediënten:

  • 2 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 400 gram spliterwten
  • 1 grote ui
  • 1 grote winterpeen
  • 1 prei
  • 1/4 knolselderij
  • 4 aardappels
  • 250 gram gerookte tofu
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder (ik houd van pittig)
  • 4 laurierblaadjes
  • paar takjes bladselderij
  • zout en peper naar smaak
Bereiding:


Doe in een grote pan het water, de bouillonblokjes, de laurier en de afgespoelde spliterwten en breng dit aan de kook. Schep het schuim eraf en laat dit 30 minuten zachtjes koken.

Schil de wortel, aardappel, knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Was de prei, snijd in halve dunne ringen. Snipper de ui.
Voeg deze groente toe aan de soep en laat zacht koken (af en toe roeren) totdat de spliterwten uiteen vallen (circa 30 tot 45 minuten).

Voor een extra fijne structuur kun je de soep nog (gedeeltelijk) pureren.

Snijd de bladselderij in reepjes en de tofu in blokjes. Voeg dit toe aan de soep samen met de paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper en roer het goed door.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: