Gezond en lekker: Vega-salade met veldsla, geitenkaas en linzen


Na een dag hard werken buiten had ik niet echt meer zin om uitgebreid te gaan koken. Gelukkig had ik nog wat veldsla in huis, dit was nog blijven liggen omdat ik vrijdag bij m'n moeder ben blijven eten, het was zo gezellig :) Ach, heel af en toe een patatje, moet kunnen. De kinderen waren er zeer content mee in elk geval!

Maar goed, ik heb gekeken wat ik in de kast had liggen om de sla mee aan te kleden en het is een variant op mijn linzensalade met het zakje van Zonnatura geworden. Net zo lekker, maar een stuk goedkoper!

Ingrediƫnten:

75 gram veldsla (1 zakje)
1 blik linzen (bonduelle)
1 paprika, in blokjes
1 rode ui, in halve ringetjes
65 gram geitenkaas, verkruimeld
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel olijfolie met basilicum 
1 theelepel kurkuma

Bereiding:

Was de sla en snij het worteltje er af. Doe de sla in een ruime kom. Verwarm de linzen, ik heb ze in een plastic bakje gedaan en een minuut in de magnetron verwarmd, ik hou wel van een lauwwarme salade namelijk. Giet ze af en doe in de kom bij de sla. Doe de paprika, ui en geitenkaas erbij, hussel het een beetje door elkaar. 
Maak een dressing van de olie, azijn en kurkuma en giet dit over de salade.

Eet smakelijk!

Vriendlief en kinderen maak ik hier absoluut niet blij mee, voor hen heb ik een grote pan macaroni gemaakt, op de manier zoals W. dat het liefst eet: Macaroni, zakje sausmix en smac. Voor €1,40 maak ik een heel grote pan vol! Goedkoop en vol koolhydraten, qua vitamines scoort het wat lager.

Reacties