<script> <style>

zaterdag

Gezond en lekker: Vegan pasta bolognese

Een plantaardige bolognesesaus kwam ik tegen, dat wil ik wel eens proberen! Simpel om te maken, het is wel erg handig om een keukenmachine tot je beschikking te hebben.

Ingrediënten:
  • 3 courgettes of volkoren pasta
  • 1 bloemkool (snijd de roosjes van de steeltjes, de steeltjes heb je niet nodig)
  • 2 grote wortels
  • een bakje champignons
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • een handje zongedroogde tomaten
  • handvol walnoten
  • 2 eetlepels edelgistvlokken (check de link als je dit product niet kent)
  • halve theelepel zout
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel ahornsiroop
Bereiding:

1. Snijd de bloemkool, de wortels, de ui, de knoflook en de champignons in stukken en doe dit alles in je keukenmachine. Laat draaien tot alles is fijngemalen.
2. Doe de fijngemalen mix in een grote steelpan en verwarm op een zacht vuurtje.


3. Maal de walnoten in de keukenmachine. Niet te fijn, want een beetje textuur is wel lekker. Voeg toe aan de pan.
4. Doe nu de gepelde tomaten, de zongedroogde tomaten, alle kruiden, de ahornsiroop en de edelgistvlokken in de keukenmachine en laat ook weer draaien tot het een mooie gladde saus is geworden. Proef of de saus naar wens is. Voeg eventueel wat meer kruiden of edelgist (voor een kazige smaak,) of ahornsiroop (om de saus wat te zoeten) toe.
5. Voeg nu de saus aan de bloemkoolmix in de pan toe, roer goed door en breng zachtjes aan de kook. Roer geregeld goed door.
6. Kook ondertussen de pasta (of maak pasta van courgette,)
7. Serveer de pasta met de saus wanneer de saus goed warm geworden is.

Je mag er gerust een flink bord van opscheppen,want doordat het grotendeels groenten zijn, is het gerecht lekker licht. Vooral wanneer je kiest  voor de courgettepasta natuurlijk.

Geen opmerkingen: