Gezond en lekker: Quinoasalade met tomaat en komkommer



Een salade als lunch eet ik graag; het vult goed en ik krijg op die manier zeker weten voldoende groentes en fruit binnen elke dag.
Wat een lekkere combinatie is, is quinoa met avocado. De avocado's waren in de aanbieding vorige week bij de Albert Heijn, ik had enkele rijpe exemplaren klaar liggen op de fruitschaal.
Ook had ik nog een komkommer in huis en rijpe cherrytomaatjes, het recept was zo bedacht. En wat was het lekker, één om te onthouden, dus deel ik dit graag ;)

Ingrediënten:
  • 250 gram quinoa
  • 2 kleine avocado's (of 1 grote)
  • 250 gram (1 bakje) cherrytomaatjes
  • 1 komkommer
  • 4 el wijnzazijn
  • 2 el (olijf/rijst/koolzaad/zonnebloem) olie
  • 2 tenen knoflook
  • zout en peper naar smaak
  • 1 lente-ui
  • peterselie
Bereiding:

Bereid de quinoa volgens de verpakking.
Maak de dressing van de olie, azijn, geperste teentjes knoflook, zout, peper en peterselie in een kom. Halveer de tomaatjes, snij de avocado in blokjes, de lente-ui in ringen en de komkommer in blokjes. Roer dit door de dressing heen.
Als de quinoa klaar en iets afgekoeld is, roer dit dan door het groentemengsel. Klaar is je supergezonde en volledig plantaardige salade.
Eet smakelijk :)

Het zijn ca. 3 à 4 porties als je het als lunchsalade eet (ik ben een grote eter, haha), als bijgerecht kun je er met meer van eten.

Reacties