<script> <style>

woensdag 14 december 2016

Fudge met (kruid)noten & zeezout



Wat te doen met de kruidnoten die je over hebt? Ik deelde al eerder een recept voor een kruidnoten tiramisu, maar wat ook erg lekker is is deze vegan fudge. Ik maakte hem voor het Sinterklaasfeest, iedereen die het geproefd heeft vond het erg lekker. Je kunt de kruidnoten natuurlijk vervangen door noten of rozijnen naar keuze. Probeer het eens, het is simpel te maken en echt heel erg lekker!


Benodigdheden:

  • 1 blikje gecondenseerde kokosmelk
  • 2 1/2 repen pure chocolade (ca. 250 gram) 
  • fijn zeezout, bijvoorbeeld fleur de sel
  • 2 handjes kruidnoten ( of andere noten/rozijnen, pecan- of pistachenoten zijn ook een heerlijke combi)

Ingrediënten:

Zet een vorm klaar en bedek deze met bakpapier. Ik gebruikte een kleine glazen ovenschaal.
Verwarm in een steelpan de gecondenseerde kokosmelk samen met de chocolade in stukjes op een laag vuurtje.
De chocolade zal smelten en de gecondenseerde melk zal licht karameliseren. Roer het geheel nog een paar minuten door. Roer tot slot de (kruid)noten door de mix en stort het in je vorm.
Besprenkel je fudge met wat zeezout en laat het even afkoelen.
Koel de fudge zo’n 2-3 uur in de koelkast.
Je kunt de fudge zo’n week bewaren in de koelkast. De eerste dagen zal hij smelten op je tong. Na een dag of 4 zal hij iets indrogen maar is nog steeds heerlijk.

Geen opmerkingen: