<script> <style>

donderdag 14 juni 2018

Frisse maaltijdsalade guacamole style met quinoa en appel


Met warm weer maak ik graag makkelijke maaltijden, zoals soep of een maaltijdsalade. Ik vond in de kast nog een pak quinoa met een houdbaarheidsdatum jan. 2017. Oeps. Tijd om die eens klaar te maken dus.

Met gedroogd voedsel ben ik niet zo huiverig voor een verlopen houdbaarheidsdatum, droge quinoa zal niet gauw kapot gaan. Vacuüm verpakt, dus dat durf ik ook 1,5 jaar na de THT wel te eten. Voedsel verspillen vind ik echt niet kunnen.

Quinoa is wel lekker als je het goed bereidt, maar het was vooral een tijdelijke hype, hier in huis in elk geval wel. Ik ben de enige die het eet, mijn ene zoon is een aardappelfan, de andere een pastafanaat. En vriendlief? Ach, hij probeert alles nu, zolang er geen sla in zit.

Ik had erg rijpe avocado's gekocht en een zakje veldsla dat nodig verwerkt moest worden, zo ontstond het idee voor een salade met quinoa. Wat noten voor het hartige accent, een appel voor een friszuur accent.
Groentes, fruit, vetten, eiwitten; alle goeds zit hierin verwerkt.



Ingrediënten:


  • schaal met 6 tomaten
  • grote rode ui
  • zakje veldsla (75 gram)
  • 2 rijpe avocado's
  • 100 gram gekookte quinoa
  • 2 handjes cashewnoten
  • 1 grote appel, golden delicious
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 2 tenen knoflook
  • citroen- of limoensap


Bereiding:


Kook de quinoa volgens de verpakking. Snijd de avocado, tomaten en appel in stukjes, snipper de ui. Pers de knoflooktenen uit. Meng in een grote kom de tomaten, appel, avocado, ui, quinoa en sla met de olie en knoflook. Voeg naar smaak out, peper en citroensap toe, wees vooral niet te zuinig. Hussel alles door elkaar en voeg als topping nog wat cashewnoten; eet smakelijk!



Geen opmerkingen: