DIY: Kruidenrek van een oude pallet


Moestuin

Onze moestuin wordt met het jaar groter, inmiddels heb ik het tuinieren wel een beetje in de vingers gekregen. Naast groente als sla, tomaten, paprika en pepers heb ik nu ook wat fruit zoals een appelboompje, verschillende soorten bessen en een citroenboompje waar ik al meerdere malen een vrucht van heb gehad.
Ik vind het zo leuk om mijn eigen eten te kweken van zaadje tot plant/vrucht! Als het aan mij lag hadden we inmiddels een permacultuurtuin met allemaal eetbare planten, maar goed, de kinderen willen ook wel graag wat speelruimte. Wie weet ooit, wanneer we het huisje op de hei hebben waar we stiekem wel van dromen. 😁

Kruiden


Uiteraard heb ik ook verschillende verse kruiden in de tuin want vers is echt zoveel lekkerder dan gedroogd.
Het is niet zo handig om ze zo in de border te plaatsen kwam ik achter want:
1. slakken zijn er dol op
2. kruiden zoals munt woekeren flink
3. last van sproeiende katten in onze tuin

Een kruidenrek is dan een stuk handiger. Ik heb nog verschillende pallets liggen, naast dat ik er een loungebank van gemaakt heb maakte ik ook een handig rek voor aan de schutting. Pallets zijn fijn om te upcyclen, dat wil zeggen iets moois en bruikbaars van te maken in plaats van het weg te gooien. Dit kun je ook met pallets doen bijvoorbeeld: link


Hoe je het maakt?

Het is heel eenvoudig te maken, ik haalde een stuk van de pallet af aan de bovenkant om hem wat handzamer te maken en heb die planken gebruikt om de bakken dicht te maken aan de onderzijde. Zo kan ik er gewoon potjes kruiden in zetten.
Wat ook nog zou kunnen is worteldoek in de bakken te doen, zo kun je de plantjes echt in het zand planten en kunnen ze nog wat groter worden.

De oude pallet valt mooi weg tegen de oude schutting, nietwaar? Cosmetisch niet het mooiste meer maar zolang het nog goed werkt vind ik het prima.

En jij, heb jij nog een leuk knutselidee met pallets? 

Kweek jij je eigen groentes/fruit/kruiden en hoe doe je dat dan?

Reacties

Anoniem zei…
Jammer dat de foto's op het linkartikel het niet doen. Zie alleen maar kruizen
Debbie zei…
Hee, dat is gek. Bedankt voor je bericht, ik ga er naar kijken!