Gezond en lekker: Pittige paprika-tomatensoep


We zijn op vakantie geweest afgelopen week, een midweek naar Texel. Om geen eten weg te hoeven gooien én om niet alles mee te hoeven nemen op vakantie heb ik de dag ervoor gekookt met wat er nog in huis was en wat er plukrijp was in mijn moestuin.
Van een paar rimpelige paprika's uit eigen tuin kun je nog prima een lekkere soep maken, met ingrediënten die ik zelf standaard in mijn kast heb staan.






Ingrediënten, voor 3 a 4 kommen soep:


  • 3 paprika's
  • blik tomatenblokjes
  • 1 ui (of sjalotje)
  • 1 rode peper
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el tomatenpuree
  • oregano
  • basilicum
  • knoflookteentje
  • 2 el olijfolie
  • 300 ml water (of meer voor een minder dikke soep)


Bereiding


Het is heel simpel, snipper de ui en fruit deze in de olijfolie tot ze glazig zien. Snijd de paprika's in stukjes en bak deze enkele minuten tot ze zachter zijn. Snijd de knoflook en peper in stukjes, met of zonder zaadjes is aan jou (met is pittiger) en bak ook even mee.
Voeg dan de tomatenpuree toe, roer het er goed door en voeg de tomatenblokjes, het bouillonblokje en water toe.
Laat dit zo'n 10 minuten zachtjes koken en haal het dan van het vuur.
Pureer de soep met een staafmixer om een egale structuur te krijgen en breng op smaak met kruiden als basilicum en oregano; een Italiaans tintje vond ik wel goed bij deze soep passen.

Lekker met een broodje & dip erbij, wat dacht je van zelfgemaakte baba ganoush of hummus? Of een zelfgemaakte focaccia. Jammie!

Reacties