Lekkere zelfgemaakte pindakaas granola



Granola met (soja)yoghurt is mijn favoriete ontbijt. Is het je wel eens opgevallen dat er maar weinig soorten krokante muesli zijn die niet gezoet zijn met honing? Wat ik tot nu toe kan vinden in de supermarkt is slechts 1 variant van Eat Natural die veganproof is. 

Muesli is meestal wel vrij van honing en ongezoet, het is zeker de gezondere keuze, maar soms ga ik toch voor lekker.
Tijd om zelf aan de slag te gaan, ik heb vaker zelf granola gemaakt.



Ingrediënten:


  • 250 gram havermout
  • 3 el lijnzaad
  • handje zonnebloempitten
  • noten naar smaak, ik had macademianoten
  • 4 el pindakaas
  • 4 el agavesiroop
  • 4 el kokosolie
  • 1 tl kardemom
  • 2 tl kaneel

Bereiding:


Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Smelt dan de kokosolie met de pindakaas en agavesiroop in een bakje in de magnetron of in een pan, het is maar waar jij de voorkeur aan geeft.

Voeg de specerijen toe en roer het goed door tot de pindakaas is gesmolten. Meng dan de havermout met het lijnzaad, de pitten en de noten en roer het vloeibare mengsel er doorheen.

Bedek een bakplaat met bakpapier en stort het havermoutmengsel hierop, spreid het goed uit.
Bak het in zo'n 20 à 25 minuten bruin, roer het zeker even halverwege om.

Laat het afkoelen in de oven met de deur open en giet het pas in een pot als het volledig afgekoeld is.

Dit is heerlijk met wat sojayoghurt en blauwe bessen.

Reacties