Doorgaan naar hoofdcontent

Traktatie: Dr Oetker Cheesecake vegan variant


Soms is het gewoon erg makkelijk om te bakken met een pakje taart- of cakemix, ik heb altijd wel een pak in de kast staan. Het is ook gezellig om samen met mijn kinderen wat te bakken en wist je dat koken/bakken volgens een recept heel leerzaam is? Je bent aan het begrijpend lezen, plannen, organiseren, rekenen, wegen, meten. Een uitstekende manier om je executieve functies te oefenen. We hebben heel wat af gebakken tijdens de periode thuiszitten en onderwijs op afstand.

Het is ook een minder grote stap om de eieren en yoghurt voor een plantaardige variant te vervangen dan een heel nieuw en onbekend vegan recept te gebruiken, nietwaar? Ik laat je graag zien dat het echt niet ingewikkeld hoeft te zijn om een vegan draai te geven aan het bakken met een cheesecakemix van Dr. Oetker. Ik geef je twee varianten!


Benodigdheden:





  • Dr. Oetker cheesecakemix
  • 35 gram Flora boter
  • 1 beker Alpro kwark
  • 3 tl maizena
  • 6 el water


Of:


  • Dr Oetker cheesecakemix
  • 35 gram Flora boter
  • 200 gram violife cream cheese
  • 200 gram oatly creme fraiche
  • 3 tl maizena
  • 6 el water


Bereiding volgens verpakking:

Verwarm de oven voor op 120 graden (stand elektrische oven wordt aangeraden) en vouw de bakvorm in elkaar.

Smelt de boter in een pannetje en roer de inhoud van het zakje voor kruimelbodem erdoor. Schep de kruimelbodem in de bakvorm en druk dir stevig aan met de bolle kant van de lepel.

Roer de maizena met water tot een papje. Mix dan in een kom het maizenapapje met de taartmix en de alpro kwark óf de creamcheese en de crème fraiche in 30 seconden tot een glad mengsel met een mixer of een garde en schep het met een spatel over de kruimelbodem.

Dan kan ie de oven in, bak hem zo'n 60 tot 70 minuten. De cheesecake is gaar wanneer de rand stevig is en het midden als een pudding nog wat mee beweegt.

De cheesecake moet nog flink afkoelen, eerst zo'n anderhalf uur op aanrecht vanuit de oven en dan nog minstens 2 uur in de koelkast.



Lekker om met (vers) fruit te beleggen, de wat zurige smaak van de blauwe bessen zijn een heerlijk frisse tegenhanger voor het zoete van de cheesecake. 

N.B. Het is een relatief klein taartje, je kunt er 6 tot 8 punten uit snijden. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

DIY: Bloempotten opknappen door te schilderen

Groen in huis, ik hou er van. Mijn collectie wordt steeds groter, met ook steeds grotere planten. Grote planten vragen om grote potten en daar ga ik graag naar op zoek bij de plaatselijke kringloopwinkels. Dat scheelt in aanschaf (meestal) en het scheelt het aanboren van nieuwe grondstoffen, wat beter is voor onze planeet, nietwaar?

Traktatie: Spectaculaire stroopwafels

Kom je ook wel eens iets tegen in een winkel waarvan je denkt: " Hee, dat kan ik zelf toch ook wel maken?" Dat was bij mij het geval toen ik de rijkelijk versierde stroopwafels tegenkwam in de supermarkt. Wat een leuk idee, een stroopwafel dopen in chocolade en dan dippen in discodip. Dat is toch wel een heel lekkere traktatie, nietwaar?

DIY: Matrasje + kussen voor Wobbel

De Wobbel, wie kent hem niet? Ik ben fan sinds de start, een tof product en heel toffe mensen die dit op de markt gebracht hebben, dat weet ik omdat ik ze namelijk ook ontmoet heb enkele jaren geleden. Zie mijn review van 5 jaar geleden!   (ik wist nog niets van videobewerking, sorry 😬) We hebben de original én de XL, vooral de XL is populair hier in huis. Niet alleen de kinderen, maar ook vriendlief en ik staan er regelmatig op, telefoneren gaat net wat fijner al wiegend op de wobbel, haha.