<script> <style>

dinsdag 23 mei 2017

Frisse quinoasalade met fruit en komkommer



Salades, ik hou ervan. Vooral op dagen met aangename temperaturen zoals vandaag, heerlijk om dan een lauwwarme of koude maaltijdsalade te maken.



Ik had mango's gekocht in de aanbieding en besloot daarmee een maaltijdsalade te maken. Quinoa voor de vulling en als gezonde aanvulling, komkommer om het lekker fris te maken. Verder keek ik wat ik nog in huis had, dit is het geworden:

  • 150 gram quinoa
  • 1 mango, geschild en in stukjes
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 4 nectarines, in blokjes
  • 1 appel, in blokjes
  • 2 handen blauwe bessen (uit diepvries is vriendelijker geprijsd)
  • 2 el rodewijsazijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • zout
  • peper
  • chilipoeder
Bereid de quinoa volgens de verpakking. Doe alles in een kom, maak de dressing en roer dit erdoor. Lekker met nog wat cashewnoten erdoor.
Zoet, fris, met een bite en een beetje pit, eet smakelijk!

Geen opmerkingen: