Lekkere broccolisoep met tahin


Een goede manier om groentes die echt op moeten te verwerken is er een soep van maken, dat weten we nu allemaal wel natuurlijk.
Het is eigenlijk heel simpel, vrijwel alles is om te toveren tot een smakelijk soepje. Wat dacht je van pompoensoep, tomaten/bonensoep, minestronesoep of erwtensoep?

Ik ging eens voor een broccolisoep en kwam erachter dat tahin (sesampasta) de perfecte smaakmaker is hierin. Het geeft het een volle en hartige smaak, precies wat de soep nodig heeft. Mijn zeer kritisch panellid (lees: vriendlief) was er ook erg over te spreken 😋


Ingrediënten:


  • 3 groentebouillonblokjes
  • 1,5 liter water
  • 1 el olie
  • 1 grote ui
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook
  • 600 gram broccoli
  • 1 flinke aardappel
  • 3 el tahin
  • 1 pakje Alpro soja kookroom


Bereiding:

Snipper de ui en fruit deze totdat ie glazig is in een eetlepel olie in een soeppan. Snijd de winterpeen in kleine stukjes en bak deze enkele minuten met de uien. Snijd de prei in ringen en pers de knoflook, voeg deze dan toe aan de pan. Goed blijven roeren, je wilt niet dat de knoflook verbrandt.
Snijd de broccoli in roosjes, schil de stam en snijd in stukjes en voeg dit toe aan de pan. Even meebakken en dan is het tijd voor de bouillonblokjes en het water. Schil de aardappel, snijd in blokjes en voeg deze ook toe.

Kook dit zo'n 10 tot 15 minuten, totdat de aardappel en broccoli gaar zijn. voeg dan de kookroom en tahin toe, roer dit even door en pureer de boel met een staafmixer tot een egale massa.
Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Eet smakelijk!

*Ik eet graag wat crackers bij mijn soep, lekker met de vegan filet van de Vegetarische Slager of met good old hummus natuurlijk.
Oh ja, het is een behoorlijke pan met soep, wij kunnen hier 2 a 3 dagen van eten.


Reacties

Naomi zei…
Lijkt me erg lekker nog nooit gegeten maar ik ga het zeker een keer maken