Havermout-noten blokjes #nobakeDeze koeken met dadels, notenpasta en kokos hoef je niet te bakken, zijn superlekker, zoet en vullend, én in 5 minuutjes te maken! Een variant op deze pinda-kokoskoeken.

Ik had amandelmeel over van het zelf maken van amandelmelk, dit heb ik natuurlijk ook verwerkt erin (ik wil als het kan niets verspillen). De ingrediënten heb ik eigenlijk altijd wel in huis, dat maakt het ook zo'n ideaal recept! Natuurlijk kun je er nog een laag chocolade(ganache) overheen doen voor een soort van snickers idee; vandaag doe ik (semi)gezond en ga ik voor deze variant.

Ingrediënten, voor zo'n 8 blokjes:
  • 12 (medjoul of verse) dadels, ontpit 
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels notenpasta
  • 4 eetlepels havermout

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Meng tot het een mooi dik en plakkerig mengsel is. Het moet makkelijk door te roeren zijn, maar zeker niet te vloeibaar. Is het te vloeibaar, voeg dan extra havermout toe. Is het iets te dik, voeg dan wat extra kokosolie of notenpasta toe.


Leg bakpapier in een vorm en lepel het mengsel erop. Druk het plat met de bolle kant van de lepel en laat minimaal een uur in de koelkast staan. Daarna kun je er mooie repen of vierkantjes van snijden.

Óf maak er balletjes van, rol ze door wat kokosrasp en laat hard worden in de koelkast.

Reacties

Lianne zei…
Ik ben dol op kokos! Ziet er lekker uit!
Ziet er lekker uit! Ga ik onthouden!
Kreanimo zei…
Een no-bake!
Yess! Dat is mijn ding!
Anoniem zei…
Ik ben gek op alles waar kokos in zit dus dit recept ga ik zeker onthouden!
Shirley zei…
Dit ga ik morgen even proberen. Thanks😃👍🏻
Unknown zei…
hmm ben benieuwd!
Eva zei…
Ziet er echt goed uit! Ga ik eens proberen :)