Havermout-noten blokjes #nobake
Ik had amandelmeel over van het zelf maken van amandelmelk, dit heb ik natuurlijk ook verwerkt erin (ik wil als het kan niets verspillen). De ingrediënten heb ik eigenlijk altijd wel in huis, dat maakt het ook zo'n ideaal recept! Natuurlijk kun je er nog een laag chocolade(ganache) overheen doen voor een soort van snickers idee; vandaag doe ik (semi)gezond en ga ik voor deze variant.
Ingrediënten, voor zo'n 8 blokjes:
- 12 (medjoul of verse) dadels, ontpit
- 3 eetlepels kokosrasp
- 2 eetlepels amandelmeel
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels notenpasta
- 4 eetlepels havermout
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Meng tot het een mooi dik en plakkerig mengsel is. Het moet makkelijk door te roeren zijn, maar zeker niet te vloeibaar. Is het te vloeibaar, voeg dan extra havermout toe. Is het iets te dik, voeg dan wat extra kokosolie of notenpasta toe.
Óf maak er balletjes van, rol ze door wat kokosrasp en laat hard worden in de koelkast.
Reacties
Yess! Dat is mijn ding!